לפתוח את הדלת ליותר שימחה בגיל המעבר

שימחה
  • האם חווית לאחרונה חוויה שגרמה לך לחוש קלילות, שימחה או אושר?
  • או שמרוץ החיים היום יומי והצורך לעמוד בהתחייבויות גורם לך לחוש מתוחה או מוצפת ושכחת כיצד להרגיש שימחה?
  • האם זה בכלל אפשרי להיות שמחה בגיל המעבר ולאחריו?
    אני מאמינה שכן, שאם את מרגישה שמשהו כבה בך תוכלי, כמו נשים אחרות, לעשות שינוי ולהיות שמחה יותר מתמיד.

נשים רבות שאני פוגשת מכירות את התסמינים האופייניים לגיל המעבר כמו גלי חום והזעות. הן לא תמיד מודעות לקשר שבין הירידה ברמות של אסטרוגן וסרוטונין (החומר הכימי במוח המאזן את מצב הרוח) לשינויים רגשיים שיכולים לבוא לידי ביטוי בחוסר סבלנות ו'פתיל קצר', חרדה, דכדוך ואף דיכאון.

בנוסף, לאחר שנים רבות בהן טיפחנו את המשפחה וגידלנו את הילדים, הגענו לגיל שמאפשר לנו להעמיד את הצרכים שלנו במקום גבוה יותר בסדר העדיפויות. לתקופה בחיים שמזמנת לנו הזדמנות לשינוי, למימוש חלומות רדומים ולמציאת סיפוק.
מרגישה שזה הזמן שלך? שימי לב לכך שלצד ההתלהבות והסקרנות שמלווים את השינוי הזה, הוא יכול להעלות לפני השטח גם נושאים רגשיים שלא טופלו ולהוביל לעצבות, מתחים או להצפה רגשית.

אם גם את, כמו הרבה נשים, חשה לעיתים קרובות דכדוך והעדר שימחה זה הזמן לנקוט בפעולה וליצור שינוי, זה אפשרי תמיד.
דר' דינה אייזן מ'בריאות אופטימית' מציינת ש"אם הגישה שלך היא בד"כ שלילית או שזה פשוט לא בטבע שלך להיות שמחה", ואני הוסיף – אם תסמיני גיל המעבר מטרידים אותך ומשפיעים על מצב רוחך – "תוכלי ללמוד בקלות להיות יותר אופטימית ויותר שמחה מכיוון שמוחנו גמיש ומסוגל להשתנות לאורך כל החיים."
אם כך, "במקום להמתין לשמחה ש'תיפול עלינו' נוכל לקחת אחריות על מצב הרוח שלנו ולעשות שינוי, ללא תלות במצבי החיים השונים ולעיתים למרות המתרחש."

אני מזמינה אותך לעשות את הצעד הראשון לפתיחת האפשרות לשמחה

לקבל את מי שאת ואת הרגשות שלך, חיוביים ושליליים. זה נשמע מורכב, במיוחד מכיוון שחלקנו רגילות להיות ביקורתיות כלפי עצמנו. אבל בואי, הגעת לגיל שאת יכולה לסלוח, וקודם כל לעצמך (אמרתי כבר שיש יתרונות לגיל?).

תוכלי לבחור לצעוד צעד נוסף קדימה, להתמקד בתחושת הרווחה שלך ו'לפתוח את הדלת' ליותר שימחה באמצעות
העצות הללו:

טפלי בתסמינים שמטרידים אותך. הקלי על עצמך בכך שתשפרי את איכות ומשך השינה שלך עד שתשיגי תחושת רעננות ביקיצה, פעלי להפחתת גלי חום והזעות ליליות, טפלי ביובש נרתיקי, בכאב במגע מיני ובתסמינים אחרים שמטרידים אותך.

התמקדי בדברים היום-יומיים שאת יכולה לשלוט בהם, לשנות או לתעדף מחדש, במקום להישאר במחשבות על מה שאת לא יכולה לעשות. התמקדות בדברים שאת לא יכולה לעשות או לשנות היא מלכודת המגבירה מתחים ומגבילה את היכולת שלך לפתור בעיות. אם את נוטה ליפול לדפוס של מחשבות מטרידות נסי בפעם הבאה כשהן יתחילו, לנתב את עצמך מחדש: צאי להליכה, שחקי משחק בטלפון או דברי  עם חברה.

אם את נוטה לחשוב "שהדשא של השכן ירוק יותר" הערכה כנה של נסיבות חייך והכרת תודה יכולים לסייע לך להבין שהדשא הוא ירוק ושופע בדיוק היכן שאת עומדת.

להשלים, לקבל ולאהוב את המראה שלך. חוסר שביעות רצון מאיך שאנו נראות והדחף הלא נעים לשינוי מגבירים בנו חרדות ודיכאון ומקשרים בין השימחה שלנו לתגובתם של אחרים למראה שלנו. מעטות הנשים שמרגישות יפות ומושלמות כפי שהן, בחוסר המושלמות שלהן, הרבה מאיתנו לא שם. ואת?
מגיע לך, כמו לכל אישה, להרגיש יפה ומושלמת. אם את לא מרגישה כך ותרצי לעשות שינוי,  תוכלי להיעזר בייעוץ אישי, או שתבחרי לחבור לנשים נוספות שמרגישות בדיוק כמוך ולעשות את זה יחד בסדנאות, במעגלי נשים ועוד.

חפשי סיבה שתגרום לך לחייך במהלך היום. לעיתים אנחנו נוטות להתעלם מההזדמנויות הרבות שיש בשגרת יומנו  העמוסה לחוות שימחה. הזדמנויות כמו עבודת צוות מפרגנת, מחווה נדיבה, מילה טובה או הישג משמעותי.
התוכלי לעצור לרגע ולהבחין בהם?
או, ניסית פעם לחייך לזרים שחולפים על פניך? זו חוויה מוזרה בתחילה אך היא הופכת למאד נעימה כשמקבלים אינטואיטיבית חיוך בחזרה. חיוך שגורם למוח לייצר אנדורפינים שמפחיתים כאב פיזי ונפשי ויוצרים תחושת רווחה ושיפור במצב הרוח.

חוויות מלהיבות מעניקות תקווה, תחושת אושר, מחזקות ויכולות גם לשנות את מסלול חייך. בחרי ליזום פעילות שתזמן אור ושמחה ליום-יום שלך כמו: הקשבה למוזיקה, שירה, ריקוד, יצירה, אוכל מפנק, יציאה לטבע, פעילות גופנית, חברתית או פוליטית ועוד. מה שמתאים לך. אם לא תתחברי לפעילות ש'תעשה לך את זה' תוכלי להיזכר ולשחזר חוויות שגרמו לך בעבר להרגיש שימחה, גם בדמיון זה עובד.

תסמכי על עצמך. חושבת שתוכלי להשתחרר מדאגות בקשר לעתיד? זה לא פשוט, במיוחד במציאות שלנו. אבל באמצעות תרגול מחשבתי תוכלי  להשתחרר מההרגל הזה. נכון, חשיבה מעשית, תכנון ומוכנות לעתיד הם חשובים, אך חשיבה על כל אפשרות שעשויה להתרחש, או על התסריט הכי גרוע, יכולים לשאוב את השימחה מחייך. ככל הנראה עברת מספר סערות בחיים ויצאת מהן ממש בסדר, אין סיבה שכעת זה לא יקרה.

מורתי דינה אייזן לימדה אותי מנטרה שמסייעת לי להיפטר מדאגות (וכך גם לנשים אחרות שקיבלו אותה ממני). חזרה על מנטרה מסייעת להתמקד, להפחית מחשבות טורדניות ולהשקיט את המלל הבלתי פוסק בראש. אם יתאים לך תוכלי גם את לאמץ אותה: "דאגה לא מונעת אסון היא מונעת שימחה".

קומי וצאי החוצה. הליכה קצרה או שהות בטבע ימלאו אותך באנרגיה, בהרגשת חיוניות וישפרו מידית את מצב רוחך.

קבעי פגישה או בילוי עם בן/בת זוגך, חברה או אחות. עשי זאת במיוחד כשאת מרגישה מדוכדכת ובחרי בחברה תומכת שאינה שלילית או ביקורתית. תנסי, גם אם זה יצריך ממך מאמץ וממש לא יבוא לך להתלבש ולצאת. ככל הנראה תחזרי הביתה בתחושות אחרות כי לעיתים קרובות, השימחה נוטעת שורשים דווקא כשאנחנו יוצאות מאזור הנוחות שלנו.

בחרי באחד, שניים או בכמה מהרעיונות הללו או אחרים ונסי לשלבם בחייך. תתחילי בצעד קטן, תתמידי בו ותוכלי גם את לגרום להצלחה להתרחש ולשמחה לצמוח בתוכך.

אם למרות הכל, את מזהה שמצב רוח ירוד גורם לך להסתגרות, הפרעות בתפקוד היום יומי ולמחשבות טורדניות חשוב שתפני בהקדם לרופא/ה פסיכיאטר/ית המומחה בטיפול בנשים בגיל המעבר. הרופא/ה יאבחן בין דיכאון שנובע משינויים הורמונליים לבין דיכאון קליני ויתאים עבורך את הטיפול והתמיכה הרגשית לה את זקוקה על מנת להשתחרר מתחושת העצבות.  נשים הסובלות מדיכאון קליני תוכלנה להיעזר בתרופות נוגדות דיכאון ונשים שמקור הדיכאון שלהן הוא בחוסר איזון הורמונלי תוכלנה להיעזר בטיפול הורמונלי.

אם מצאת שהמידע הזה חשוב ואת חושבת שהוא יכול להועיל לנשים נוספות, את מוזמנת להפיץ אותו לחברות שלך
ולהזכיר להן לשמוח.

 

 

 

 

אשמח לפגוש ולהכיר אותך באחת מתוכניות הדגל שלי
רוצה לשמוע על שיטת העבודה שלי? – לחצי כאן

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Pin It on Pinterest

Share This
דילוג לתוכן